Ongeveer precies op de helft

29 april 2026 - Zagreb, Kroatië

Gisteren dus rustig aan gedaan met maar een relatief kort stukje van zo’n 350km. Het rare is dat als je je instelt op een kort stukje het toch vreselijk lang lijkt. Maar eigenlijk viel het wel mee, want om 3 uur was ik al in Prien am Chiemsee. Maar ja, je rijdt weg, vergeet koffie in te schenken. Dus na 10 minuten even stoppen om dat te doen. Na anderhalf uur even stoppen om te kijken waar je betaalbaar kan tanken. Dat kon een kwartiertje verderop. Dus weer een stop. Dan ook nog even stoppen om wat te eten. Kan allemaal, je hoeft maar een kort stukje. Totaal vier keer stoppen. Normaal gesproken zou ik dan zo’n 8 uur gereden hebben. Dus geen wonder dat het lang lijkt (ik geloof niet dat dit een heel erg wetenschappelijk verantwoorde redenering is. Maar het vult zo’n verhaal wel lekker op).

En dat is dan weer handig want een foto ter opvulling is er niet. Hoewel ik nog even naar Prien ben gelopen was er weinig fotogenieks onderweg. Ook al omdat dat “am” een afstand van zowat 2km tussen Prien en Chiemsee betekende. Daar hebben ze dus een (stoom)spoorlijntje voor aangelegd. Bij aanleg vooral bedoeld om de grote drukte van al het volk tussen stadje en See wat in te dammen en om kolen te vervoeren. Nu vooral om toeristen de vermoeiende voettocht te besparen. Maar dat hoeft kennelijk pas vanaf half mei. Ik ben dus maar omgekeerd en naar de camping teruggelopen.

Vandaag, woensdag, even in vier landen geweest. In Duitsland begonnen, Oostenrijk doorgecrossed, Slovenië daarna in hetzelfde tempo. En nu aangeland op camping Camp Zagreb, Kroatië.
Een leuk plekje, aan een meer:

502C4FA7-9699-4BAA-89C7-B23177CDA005 Vanuit de camper genomen want, hoewel je dat niet heel duidelijk ziet op de foto, regent het hier behoorlijk. En met een graad of 9 is het ook niet erg warm. Gelukkig zit er een kachel in de camper. Onderweg was het niet veel beter:

A158BF88-FEB2-43C8-99C1-7DF27DD6B9BE Hier zijn de druppels op de voorruit iets beter te zien. (ter geruststelling: ik stond stil op een P).

Morgen ga ik de zon opzoeken. Trogir: ☀️ en zo’n 20 graden. En een extra nacht op dezelfde camping. Een rustdag, het is vrijdag per slot van rekening 1 mei.