Tweede minder-weer-stop: Saintes

13 september 2024 - Saintes, Frankrijk

Eerst nog even wat goedmaken. De foto’s van onze vorige camping:

IMG_2309 Het toiletgebouw

B1E82735-5C03-4084-9F9A-28E1DB989834 En het straatje daar naartoe

Vandaag vrijdag de 13e. Met nog iets minder dan twee uur te gaan tot nu toe weinig van gemerkt. Gelukkig!
We zijn hier woensdag aangekomen. Dat was een koude regendag. Na vertrek van de camping in Rochefort eerst de plaatselijke E.Leclerc van de nodige spullen verlost. Vervolgens zijn we doorgereden naar Saintes. We staan op de camping Municipal, die tegenwoordig Camping Saintes Grandes Rives heet. Een mooie plek weer

IMG_2313 met uitzicht op de koeien.
Maar toen de volgende ochtend de zon begon te schijnen bleek dat we wel heel erg in de schaduw stonden. Na het ontbijt zijn we verhuisd naar een zonniger standplaats.

Daarna naar de stad gelopen. Saintes doet erg haar best voor de toeristen. Er is een mooie wandelroute uitgezet die je via een groene lijn op straat langs de verschillende hoogtepunten leidt. En dat zijn er nogal wat.

IMG_2317 Deze (muurschildering) vond ik zelf wel leuk, maar zullen de routemakers niet bedacht hebben, denk ik.IMG_2316 Wel de basiliek natuurlijkIMG_2319IMG_2326 En de “Abbaye aux Dames”IMG_2323IMG_2325IMG_0131 (geleend van internet) En vooral het amfitheater.

IMG_2321dat ze nu aan het restaureren zijn. Je ziet het verschil, maar ook de machine.

En het symbool van de stad, de boog  van Germanicus (foto volgt)
Alles bij elkaar een mooie stad dus wel, waar je gerust een middagje doorheen kunt wandelen.

Zoals op de foto’s is te zien is het droog geworden en schijnt de zon behoorlijk. Echt warm is het nog niet, maar mooi genoeg voor een tochtje op de fiets vandaa. Mooie omgeving wel. Maar qua foto’s niet verder gekomen dan wat nieuwsgierige dames:

IMG_2328IMG_2338IMG_2334
Morgen eerst de markt en dan op de fiets de andere kant op. Zondag terug naar het Marais.