Weer down en weer up, maar niet door het weer.
30 augustus 2025 - Mönchgut, Duitsland
Als je van de camping vertrekt moet dat meestal voor 11.00 uur. Daar wordt niet strak de hand aan gehouden, ook door ons niet. Maar we proberen ons er wel een beetje op te richten. Zodoende vertrokken we vanochtend iets na 11.00 uur van de camping in Altefähr richting Waren. Want de 2e camping op Rügen had nog niet gereageerd op ons verzoek of er nog plek was.
Altefähr-Waren is een reis van ongeveer anderhalf uur. Om en nabij op de helft daarvan reden we door Demmin. Een oude Hanzestad. In het voorbijrijden zag ik iets wat leek op een markt. Nu heb ik iets met markten dus parkeerden we de camper om er even overheen te lopen. Het bleek een rommelmarkt, zeg maar een kringloopwinkel in de open lucht. Eerst leek het erop dat ie was afgelopen. Maar hij was nog in opbouw. En niet helemaal de markt die ik had gedacht. Dan maar een kop koffie, liefst met kuche. Dat was teveel gevraagd. Demmin is een bijzonder rare plaats. We zagen nauwelijks winkels. Laat staan een kroeg of bakker met koffie. Er stonden een paar mooie gebouwen. Een toren, een schitterende kerk, een mooie stadspoort. Maar steeds weer eenzaam tussen moderne(r) en vooral lelijker gebouwen. Terwijl het wel mooi aan een rivier lag, met leuke doorkijkjes naar rietoevers. Maar er was verder niets te beleven.
Behalve dan die paar mooie gebouwen
En deze leuke Ed en Willem bevertypes.
Dan maar koffie met koek (van gisteren) bij de camper.
Je kijkt natuurlijk ook even op je telefoon. Om daar te lezen dat camping 2 op Rügen altijd nog wel een plekje heeft. Op de één of andere manier was het een leuke, informele, bijna onDuitse mail. Zullen we dan toch….. Ja, maar…… OK, we doen het. En zo staan we dan nu op Naturcampingplatz Alt-Reddevitz op Rügen.
En ja, on-Duits ruim opgezet hier. De ontvangst was allerhartelijkst en het lijkt erop dat de hoge verwachtingen die we hadden toen we hierheen reden helemaal worden waargemaakt.
Wordt vervolgd.